مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی

در این وبلاگ مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی قرار داده می شود

مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی

در این وبلاگ مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی قرار داده می شود

دلایل شکست در کسب و کارهای اینترنتی

اغلب کسب و کارهای اینترنتی که امروزه با شکست مواجه و نابود می شوند عواملی در پشت پرده ی آن ها است که شاید خیلی ها از آن ها آگاهی نداشته باشند. در مقابل کسب و کارهایی هم وجود دارند که به موفقیت هایی در دنیای اینترنت رسیده اند که این کسب و کارها هم دلایلی برای موفقیت شان دارند.

در این مقاله قصد دارم دلایل اصلی شکست در کسب و کارهای اینترنتی را عنوان کنم و در مورد آن ها توضیحاتی را به شما بدهم. تا افرادی که کسب و کار اینترنتی دارند یا قصد راه اندازی آن را دارند بتوانند کسب و کار خود را در  مسیر موفقیت جلو ببرند و آن را با شکست رها نکنند.

 

اینفوگرافیک دلایل اصلی شکست در کسب و کارهای اینترنتی

 

1.ایده نامناسب برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

اولین موردی که باعث شکست زود هنگام در کسب و کارهای اینترنتی می شود انتخاب ایده نامناسب برای شروع کسب و کار اینترنتی است. بعضی از کسب و کارها هستند که بدون تحقیق در بازار هدف و بدون در نظر گرفتن اینکه آیا این ایده می تواند نیاز مردم را رفع کند ایجاد می شوند. مدیران این کسب و کارها ممکن است بدون هدف و بدون علاقه ای به این حوزه کاری و صرفا به خاطر پر طرفدار بودن آن، کسب و کار اینترنتی خود را آغاز کنند. مسلما کاری که بدون هدف و علاقه دنبال شود به جایی نخواهد رسید. گاهی اوقات ممکن است ایده های خوبی هم برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود داشته باشند ولی با راه اندازی آن ممکن است آن چیزی در در ذهن خودشان تصور می کردند محقق نشود.

 

2.عدم ارزیابی بازار کار و رقبا

بعضی از کسب و کارها هستند که بدون تحقیق بازاری و رقبا و بدون داشتن طرح تجاری محکوم به شکست می شوند. مدیران این کسب و کار ها بدون ارزیابی و در نظر گرفتن بازار کار و محصولات و خدمات رقبایشان کسب و کار خود را آغاز می کنند. ممکن است ایده خوبی هم داشته باشند ولی بدون در نظر گرفتن موارد ذکر شده کسب و کار خود را به زودی با شکست مواجه می کنند.

بررسی رقبا یکی از مهمترین کارهایی است که یک کار آفرین اینترنتی باید انجام دهد. با بررسی رقبا و داشتن یک طرح تجاری خوب می توانید یک قدم جلوتر از رقبای خود باشید و کسب و کار اینترنتی خود را به خوبی آغاز کنید.

 

3.عدم استفاده صحیح از تبلیغات اینترنتی

بعضی از کسب و کارها هستند که با صرف هزینه های کلان برای تبلیغات اینترنتی، کسب و کار اینترنتی خود را در معرض شکست قرار می دهند. مدیران این کسب و کارها بدون داشتن هدف و استراتژی مشخص کمپین های تبلیغاتی خود را اجرا می کنند. به عنوان مثال ممکن است بنر تبلیغاتی که در سایتی قرار می دهند اصلا جذاب نباشد و مفهوم خاصی نداشته باشد و کاربر را به کلیک بر روی آن ترغیب نکند.

یا اینکه بعضی از مدیران کسب و کارها انتظار این را دارند که اکثر افرادی که از طریق تبلیغات برای اولین بار وارد سایت آن ها می شوند باید از آن ها خرید کنند در صورتی که این گونه نیست. اولا در تبلیغات اینترنتی باید بازدیدکننده را برای اولین باری که از سایت شما دیدن می کند به صفحه فرود خود هدایت کنید و اطلاعات تماسش را دریافت کنید و دوما در گام بعدی اعتماد او را جلب کنید و آن را به خریدار تبدیل کنید.

پیشنهاد ویژه همیار وب : ویژگی های کسب و کار اینترنتی چیست؟

 

4.عدم گذاشتن وقت کافی برای کسب و کار اینترنتی

بعضی از مدیران کسب و کارهای اینترنتی زمان کافی برای کار خود نمی گذارند. صرفا سایتی را راه اندازی می کنند و به حال خود رهایش می کنند. در صورتی که تولید محتوا و آپدیت سایت یکی از مهمترین کارهایی است که در هر کسب و کار اینترنتی باید رعایت شود. با تولید محتوای رایگان و ارزشمند در قالب های مختلف و در اختیار گذاشتن آن برای مخاطبان خود می توانید مشتریان بالقوه ای را به سایت خود هدایت کنید. و در گام های بعدی همین مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل تبدیل می شوند.

این گونه افراد وقت کافی برای شناخت و اجرای روش های جدید تبلیغات و بازاریابی اینترنتی برای کسب و کار خود  نمی گذارند وهمین باعث می شود که از رقبای خود عقب بمانند و چه بسا در معرض شکست قرار بگیرند.

 

5.عدم کسب اطلاعات و مهارت های بیشتر

بسیاری از مدیران کسب و کارهای اینترنتی ممکن است تحت تاثیر راه اندازی کسب و کار خود هیجان زده باشند و به فکر گسترش علم و توانایی خود نباشند. همین ممکن است یکی از دلایل شکست آن ها در کسب و کار اینترنتی خود باشد. یکی از مولفه های کلیدی در کسب و کار اینترنتی ارتقاء مهارت ها و پشتیبانی های لازم است. اگر وقت این کارها را ندارند بهتر است برای این کار افرادی را استخدام کنند تا حداقل از رقبای خود عقب نمانند.

مطالعه و تحقیق کردن در زمینه حوزه ی کاری خود را هیچ وقت فراموش نکنید و هر روز به دنبال کسب اطلاعات و مهارت های بیشتر در کسب و کار خود باشید.

 

6.نداشتن صبر در کسب و کارهای اینترنتی

اکثر افرادی که کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی می کنند انتظار این را دارند که در کمترین زمان ممکن به سود زیاد برسند. درست است که در کسب و کارهای اینترنتی پتانسیل کسب درآمد های کلان وجود دارد  ولی این امر نیاز به زمان دارد و این گونه نیست که با راه اندازی یک سایت بشود در ماه اول کلی درآمد کسب کرد.

متاسفانه بعضی از مدیران سایت ها با این طرز تفکر و نداشتن صبر کافی نمی توانند در کسب و کار اینترنتی خود به موفقیت برسند و کسب و کار اینترنتی خود را با شکست رها می کنند و به سراغ کار دیگری می روند.

صبر و حوصله از عوامل اصلی در موفقیت کسب و کارهای اینترنتی است که با داشتن این دو فاکتور می توانید به نتایج دلخواه خود برسید.

 

7.کیفیت نامطلوب محصولات و خدمات

یکی دیگر از عواملی که در شکست کسب و کارهای اینترنتی دخیل است عدم داشتن محصولات و خدمات با کیفیت است. کیفیت محصولات چه از نظر محتوایی چه از نظرهای دیگر باید متناسب با نیازهای مشتریانتان باشد. با زیر نظر گرفتن محصولات رقبای خود تا حد زیادی می توانید کیفیت محصولات خود را بالا ببرید.

کسب و کارهای اینترنتی که محصولات و خدماتشان از کیفیت خوبی برخوردار نیست به مرور زمان مشتریان خود را از دست می دهند و با تبلیغ منفی توسط مشتریان ناراضی کسب و کار خود را در معرض نابودی قرار می دهند.

پیشنهاد می کنم مقاله اشتباهات رایج در کسب و کارهای اینترنتی را هم بخوانید

 

سخن آخر این است که مواردی که در این مقاله عنوان کردم تعدادی از عواملی بود که باعث شکست کسب و کارهای اینترنتی می شد. شما با در نظر گرفتن همین موارد کمک بسیاری در موفقیتتان در کسب و کار اینترنتی خود کنید و تا  حدودی کسب و کار اینترنتی خود را از شکست دور کنید. امیدوارم مطالب گفته شده در این مقاله براتون مفید بوده باشد. منتظر انتقاد های سازنده شما عزیزان در قسمت کامنت ها هستم.

منبع : همیار وب

بازاریابی جاویژه چیست؟

یکی دیگر از روش های بازاریابی اینترنتی نیچ مارکتینگ یا بازاریابی جاویژه است که تمرکز آن روی بخش کوچکی از بازار هدف است. در این مقاله قصد دارم درباره نیچ مارکتینگ صحبت کنم و اینکه این روش بازاریابی چگونه می تواند در موفقیت کسب و کارهای اینترنتی تاثیر گذار باشد. اگر می خواهید بدانید نیچ مارکتینگ یا بازاریابی جاویژه چیست؟  ادامه مقاله را دنبال کنید.

 

نیچ مارکتینگ یا بازاریابی جاویژه چیست؟

معنی اصلی کلمه نیچ در زبان انگلیسی یعنی تو رفتگی دیوار. در بازاریابی یعنی بخش کوچکی از بازار کار که توسط رقبا و دیگر صاحبان کسب و کارها نادید گرفته شده است. در نیچ مارکتینگ بیشتر روی یک خدمات یا یک محصول خاص در یک حوزه کاری تمرکز می شود. در مثال هایی که در ادامه عنوان می کنم این مسئله برای شما بهتر قابل درک است.

 

هدف از بازاریابی جاویژه تمرکز بر تامین خدمات یا محصولات بخشی از نیاز های جامعه هدف است. به عنوان مثال فروشگاه اینترنتی که فقط آلات موسیقی می فروشد و در قبال آن فروشگاه دیجی کالا که همه چیز می فروشد را در نظر بگیرید. به نظر شما کدام یک می توانند تخصصی روی آلات موسیقی کار کنند؟ خب مسلما فروشگاهی که فقط آلات موسیقی می فروشد خیلی بهتر از فروشگاهی که همه چیز در آن پیدا می شود می تواند روی فروش محصولاتش و بازاریابی آن تمرکز بیشتری کند.

به عنوان مثال کسی که قصد خرید یک گیتار را داشته باشد به سایت تهران ملودی مراجعه می کند و نه به سایت دیجی کالا! از این مثال متوجه شدید که منظور از تمرکز بر یک نوع محصولات در بازار چه هست؟ این دقیقا همان بازاریابی جاویژه است.

 

مثالی از نیچ مارکتینگ

به عنوان مثال شخصی طراح گرافیست است و انواع طراحی ها رو به صورت حرفه ای بلد است. سایتی راه اندازی می کند و سفارش هر نوع کار گرافیکی را قبول می کند. مثلا طراحی کارت ویزیت،بروشور تبلیغاتی، بنر و هدر سایت، اینفوگرافیک و … . در مقابل شخص دیگری هم با همین تخصص سایتی راه اندازی می کند و به عنوان مثال فقط اینفوگرافیک طراحی می کند. کدام یک در شغل خود موفق تر هستند؟ مسلما شخصی که روی یک کار به صورت تخصصی کار می کند موفق تر است. چه از نظر بازاریابی خدماتی که ارائه می کند و چه از نظر تمرکز بیشتر روی یک کار می تواند بهتر عمل کند.

شخصی که می خواهد سفارش اینفوگرافیک دهد سراغ متخصصش می رود کسی که کار اصلیش طراحی اینفوگرافیک است. نه کسی که انواع و اقسام طراحی ها را انجام می دهد.



بازاریابی جاویژه می تواند بر اساس موقعیت های جغرافیای، گروه های سنی، جنسیت، یا افراد خاص قابل اجرا باشد. در این حالت می تواند محصولی ارائه شود مختص به خانم ها یا گروه سنی خاصی باشد.

به عنوان مثال سایتی باشد که فقط پکیج های لاغری مخصوص خانم هایی که سنشان بین 25 تا 30 سال است ارائه کند. یا محصولی با عنوان لاغری برای خانم های دیابتی تولید و عرضه کند.

 

سخن پایانی این است که اگر قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی در هر زمینه ای را دارید حتما روی یک نوع محصول  و خدمات تمرکز کنید از آن دسته وب سایت هایی که همه چیز درش پیدا می شود نباشید. به عنوان مثال اگر می خواهید وب سایتی راه اندازی کنید که در آن دمنوش های لاغری بفروشید فقط روی آن تمرکز کنید و محصولات دیگری را در وب سایت خود قرار ندید. همانطور که گفتم در بازاریابی جاویژه هدف اصلی تمرکز روی یک سری از محصولات خاص است. امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.