مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی

در این وبلاگ مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی قرار داده می شود

مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی

در این وبلاگ مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی قرار داده می شود

چگونه استرس را بهتر بشناسیم و توانایی مدیریت آن را پیدا کنیم

همه ما هرروز با چالشهایی روبرو می شویم که ما را بیش از حد درگیر خود کرده و احساسات ما را برانگیخته می کند استرس یا فشار روانی احساسی است که شخص زمانی با آن مواجه می شود که فکر میکند خواسته ها و انتظارات دیگران بیش از حد و توان اوست . این خواسته ها می توانند به امور مالی، شغلی، مسائل خانوادگی و چیزهای دیگر مرتبط باشند به هرحال هر اتفاقی که باعث بروز مشکلات شود می تواند موجب استرس شده و تهدیدی برای سلامت شخص می باشد.

از طرفی استرس همیشه هم بد نیست و می تواند انگیزه بخش باشد استرس مثبت برای ادامه زندگی ضروری است. مکانیزم “مبارزه یا پرواز” می تواند به ما بگوید چه زمان و چطور باید به خطر واکنش نشان داد. با اینحال اگر این مکانیزم به راحتی و در هر زمان مورد استفاده قرار بگیرد و شخص به دفعات تحت فشار و استرس قرار بگیرد سلامت جسم و ذهن او را تضعیف می کند.

استرس 1

بر اساس تحقیقاتی که سالانه توسط انجمن روان شناسی آمریکا صورت می گیرد معلوم شده است میانگین فشارهای ناشی از استرس مردم ایالات متحده در سال 2015 از 4.9 به 5.1 افزایش یافته (در مقیاس 1 تا 10) که دلایل اصلی آن اشتغال و پول بوده است.


استرس چیست؟

استرس چیست

استرس واکنش طبیعی بدن در مقابل خطرات است. آلارمی به هورمون هاست که بدن را برای واکنش فرار یا مقابله آماده کند. این به معنای مکانیزم مبارزه یا پرواز است.

زمانی که با یک چالش روبرو می شویم بدن ما پاسخ فیزیکی نشان می دهد، مقدار زیادی آدرنالین، کورتیزول و نورآدرنالین تولید می کند که باعث افزایش ضربان قلب، آمادگی عضلات، عرق کردن و هوشیاری می شود. همه این عوامل ما را برای رویارویی با چالش آماده می کند.

بعضی از عوامل محیطی مثل سر و صدا، رفتارهای تهاجمی، با سرعت حرکت کردن ماشین، فیلمهای ترسناک و حتی رفتن به اولین قرار موجب استرس می شوند.

همچنین تجربیات مثبت هم گاهی باعث استرس می شود مثل اسباب کشی به خانه ای بهتر، مسافرت، داشتن یک کودک، پیشرفت شغلی هرچند که این عوامل خوب هستند.

 
تغییرات بدن در زمان استرس

تغییرات بدن در زمان استرس

استرس عملکرد طبیعی بدن مانند دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن را کند می کند و سپس تمام منابع  بر روی جریان خون، تنفس سریع, هشیاری و نیروی ماهیچه ها تمرکز می کند.

فهرستی از تغییرات بدن هنگام استرس

  • فشار خون و افزایش ضربان قلب
  • کند شدن سیستم گوارش
  • کندشدن فعالیت سیستم ایمنی
  • تند شدن تنفس
  • سفت شدن عضلات
  • هوشیار شدن مغز و جلوگیری از خواب آلودگی

اینکه ما در وضعیت های دشوار چه واکنشی نشان دهیم بر سلامت ما نقش مستقیم دارد. بعضی از افراد خیلی زودتر خود را تحت فشار حس می کنند و واکنش های شدیدتری نشان می دهند که در پی تند شدن ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون مشکلات بیشتری برای سلامتیشان ایجاد می شود.

به طور مداوم واکنش منفی نشان دادن به چالش ها تاثیرات منفی روی سلامت بدن دارد پس  با آگاهی داشتن در این باره سعی کنید هنگام مواجهه با موقعیت های استرس زا خود را مدیریت کنید.


انواع استرس

انجمن روان شناسی آمریکا سه نوع استرس را معرفی می کند که نیاز به سه نوع روش درمانی مختلف دارد


استرس حاد

این نوع استرس کوتاه مدت است که رایج ترین نوع می باشد. این نوع از فشار روانی غالبا زمانی فرد را درگیر می کند که در مورد اتفاقی نگران است که به تازگی رخ داده یا در آینده نزدیک در حال وقوع است.

به طور مثال مشاجره ای که باعث ناراحتی شما شده یا شرکت در یک رویداد مهم و یا تحویل پروژه ای که به مهلت مقرر نزدیک می شود. هر زمان که مشاجره تمام شود یا پروژه تحویل گردد استرس پایان می یابد.

این نوع فشار روانی مشکلات طولانی مدت و مزمن ایجاد نمی کند. اثرات کوتاه مدتی مثل سردرد، ناراحتی معده و برای مدتی غم و اندوه را به دنبال دارد . اما اگر استرس حاد مدام تکرار شود برای سلامتی ضرر دارد.


استرس حاد اپیزودیک

افرادی که مرتب در معرض استرس حاد قرار می گیرند و یا نوع زندگی و شغلشان باعث میشود مدام مورد حمله استرس حاد باشند. دچار استرس حاد اپیزودیک می شوند.

شخصی که تعهدات فراوان اما در مقابل انرژی و توان کمی دارد بخاطر سبک زندگی اشتباه و فشار روانی که متحمل می شود بر روی کار و زندگی و روابطش تاثیر منفی گذاشته و او را تحت فشار بیشتری قرار می دهد این سبک زندگی اشتباه که بعضی از افراد به آن عادت کرده اند منجر به استرس حاد اپیزودیک و در نهایت فشار خون بالا و بیماری قلبی می شود.


استرس مزمن

زمانی که شخص فشار روانی را برای یک دوره طولانی متحمل می شود دچار استرس مزمن شده که زیان آور ترین نوع آن  است.

مشکلاتی مثل فقر به مدت طولانی، خانواده نامناسب و ازدواج ناموفق میتوانند دلایل به جود آمدن استرس مزمن باشند.

به دنبال این مسائل فرد نسبت به آینده احساس ناامیدی می کند و به دنبال راه فراری نمی گردد ، متوقف شده و قدرت تصمیم گیری ندارد. افراد مبتلا به استرس مزمن پس از یک شکست نهایی ممکن است دست به خودکشی یا کارهای تهاجمی بزنند و یا اینکه دچار حملات قلبی و سکته مغزی شوند.


عوامل تنش زا

عوامل تنش زا

واکنش افراد به موقعیت های استرس زا متفاوت است. ممکن است اتفاقی که یک فرد مستعد به استرس را درگیر می کند برای دیگران تنش زا نباشد. بعضی ها با فکر کردن در مورد چیزهای مختلف و منفی دچار استرس می شوند. به طور مثال

  • مسائل شغلی و بازنشستگی
  • کمبود وقت و پول
  • مرگ عزیزان
  • مشکلات خانوادگی
  • بیماری
  • مهاجرت به شهر یا کشور جدید
  • نقل مکان به خانه جدید
  • روابط, ازدواج و طلاق

و مسائل دیگری همچون سقط جنین، بارداری و پدر و مادر شدن، رانندگی در ترافیک و جاده های پرحادثه، آلودگی صوتی، مشکلات با همسایگان، انتظار برای نتایج امتحانات مثل کنکور

این شرایط برای همه افراد به طور یکسان فشار روانی ایجاد نمی کند واکنش هر فرد بستگی به تجارب گذشته اش دارد.

گاهی اوقات معلوم نیست یک فرد تحت تاثیر کدام عامل مورد حمله استرس قرار می گیرد ممکن است مجموع اتفاقات استرس زا، افسردگی و اضطراب طولانی مدت به وجود آورنده استرس شوند

منبع : زوم لایف دات کام



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.