مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی

در این وبلاگ مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی قرار داده می شود

مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی

در این وبلاگ مقالات بازاریابی و کسب و کار اینترنتی قرار داده می شود

تقویت و پرورش خلاقیت کودکان برای تضمین موفقیت کودکان

تقویت و پرورش خلاقیت کودکان

داشتن خلاقیت مخصوصا در عصر حاضر ، به یکی از ویژگی های ضروری تبدیل شده که باعث می شود در آینده یک فرد تغییری بزرگ ایجاد کند . نکته جالب اینجاست که همه کودکان از همان ابتدای تولد دارای خلاقیت هستند . ولی این خلاقیت نیاز به حمایت والدین دارد و به اصطلاح باید به درستی آبیاری و رسیدگی شود و اگر با روش های مناسب حفظ شود به طور کلی باعث می شود تا مهارت اجتماعی اش بهتر شده ، اعتماد به نفس کودک تقویت شده و موجب یادگیری بهتر او شود.

در ادامه توضیح خواهم داد که چگونه ، با چه روش هایی و خوراکی هایی می توانیم موجب تقویت و پرورش خلاقیت در کودکان شویم.

 

عوامل تقویت و پرورش خلاقیت در کودکان

عامل ژنتیکی به کنار! چون نمی توان تغییری روی آن انجام داد . ولی اینطور هم نیست که بگوییم ” بچه من ژن خلاقیت ندارد پس بیخیالش شویم ” هرگز! هر کسی می تواند با چند راهکار موجب تقویت و پرورش خلاقیت کودکان شود. فقط کمی وقت گذاشتن و حوصله و صبر می خواهد با طعم دلسوزی! عواملی دیگر که از این عامل ژنتیکی بیشتر تاثیر دارند می توانند رفتار های والدین با کودک و تغذیه های کودکان باشند که در ادامه راه درست در هر کدام نشان خواهم داد.

 

رفتار های درست

این عامل از دو عامل دیگر تاثیرش خیلی خیلی بیشتر است. پس بهتر است به خوبی دقت کنید. پدر و مادری که با اشتیاق فروان به تقویت و پرورش خلاقیت کودکان می پردازند، تاثیر بسیار زیادی در کودکان خود میگذارند و باعث میشوند تا آن ها توانایی روبرو شدن با چالش ها را با روش های مختلف داشته و همیشه نگرش مثبت به حل مسئله های مختلف داشته باشند.

حال در ادامه به روش هایی که موجب تقویت و پرورش خلاقیت کودکان می شوند، توضیح خواهم داد.

 

فقط چند نکته قبل از اشاره کردن به بازی ها بگویم که:

  1. بازی ها تابع قوانین خاصی که شما تعیین کرده اید نباشد . بگذارید اگر کودکتان دوست نداشت، آن را تغییر دهد و به نحوه دلخواهش باشد . این خود خلاقیت کودک را نشان می دهد و اگر شما قوانین او را قبول نکنید، در واقع خلاقیت اش را قبول نداشتید.
  2. هنگام بازی می توانید سوال هایی از کودک خود بپرسید و از او نظر خواهی کنید. برای مثال ” به نظرت تغییری در این قسمت بازی انجام ندهیم ” یا ” چی کار کنیم بازی جذاب تر بشه ” و … .
  3. توجه داشته باشید، بازی ای که شما با کودک خود انجام می دهید، باید مانند یک رقص دو نفره باشد؛ نه مثل کنسرتی که رهبرش شما باشید!
  4. در هر بازی کودک را ( اگر خطر جانی نداشته باشد ) بخاطر کثیف شدن و … محدود نکنید؛ برای مثال خاک بازی. چرا که با این کار در واقع بروز خلاقیت او را محدود می کنید.
  5. هدف از بازی برای تقویت و پرورش خلاقیت کودکان در کل جنب و جوش کودک است . پس به جای محدود کردن جنب و جوش های او بگذارید برای انجام هر حرکتی آزاد باشد. فقط خطر جانی نداشته باشد. ( البته با آگاهی کامل از این موضوع )
  6. نظم و مرتب بودن را در حین بازی کودک بی خیال شوید . چرا کودکان در دل بی نظمی خلاقیت خود را شکوفا می کنند. خواهشا صبر کنید و بعد از تمام شدن بازی همه چیز را جمع و مرتب کنید. در حین بازی نیز دائما به او هشدار ندهید که ” ای وای مواظب باش لباست کثیف شد ” . بگذارید آزاد و راحت باشد .


این کار باعث تخلیه ذهن کودکان برای آمدن افکار جدید، پدید آمدن شکاف های جدید بسوی خلاقیت های جدید و البته برای تقویت و پرورش خلاقیت کودکان بسیار مفید واقع خواهد شد.

-داستان بازی!

داستان بازی خود به چند صورت است که هر کدام از آن ها را در یک بند توضیح خواهم داد. فقط توجه داشته باشید که داستان تنها برای شب و برای هنگام خواب نیست. این بازی ها عبارت اند از:

داستان سازی خانوادگی: این بازی به این صورت است که یک داستان را در حدود یکی دو بند می خوانید. بعد هر یک از اعضای خانواده با استفاده از قوه تخیل خود تا چند بند داستان را ادامه می دهند و البته باید کودک نیز در آن شرکت داشته باشد. حسن خانوادگی بودن آن این است که کودک بیشتر برای بازی و فکر کردن برای آن اشتیاق پیدا می کند.

قصه های بی پایان: در این بازی از کودک خود بخواهید تا بجای اینکه در پایان داستانی بگویید قصه ما به سر رسید کلاغه به خونش نرسید ادامه اش را بسازد.

قصۀ نیمه: به احتمال خود نیز با آن آشنایی دارید. به این صورت است که نیمی از داستان را تعریف کنید و نیم دیگر آن را کودک با قوه تخیل خودش بسازد.

-بازی با کلمات

از فرزند خود بخواهید کلمات هم معنی ، متضاد و یا هم خانواده یک کلمه را بگوید . همچنین می توانید دو کلمه را در نظر بگیرید و از فرزند خود بخواهید تا وجه های اشتراک این دو کلمه را بگوید . برای مثال میز و کاغذ ؛ هر دو از چوب درست شده اند – کاغذ را روی میز می نویسیم – فامیل های دور هستند و … که بهتر از این ها را می توانید از زبان کودک خود بشنوید . این بازی تاثیر خوبی در تقویت و پرورش خلاقیت کودکان دارد .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.